Ergonomische vrachtwagenstoelen voor langdurig gebruik

Vrachtwagenchauffeurs zitten vele uren op de weg. Of het nu gaat om nationaal of internationaal vrachtwagenverkeer: het is van belang dat chauffeurs een comfortabele cabine hebben. Alleen dan kunnen zij zich veilig en ontspannen door het verkeer begeven. Dit is erg belangrijk, want in het verkeer kunnen zich onverwachtse situaties voordoen. Daarbij nemen ook kwetsbare doelgroepen deel aan het verkeer, zoals fietsers en voetgangers. Als vrachtwagenchauffeur heb je de verantwoordelijkheid om de situaties goed te overzien, zodat je tijdig op onverwachtse situaties kunt reageren. Daarbij is de stoel van de vrachtwagenchauffeur misschien wel het meest belangrijk. Een goede ergonomische vrachtwagenstoel zorgt voor een ontspannen zithouding, waardoor je hier niet naar om hoeft te kijken en je aandacht bij het verkeer kunt houden.

Het belang van ergonomische vrachtwagenstoelen

Bij een juiste zithouding draait alles om ergonomie. Dit houdt niet alleen in dat je als chauffeur zelf een goede zithouding aanneemt. Met een juiste stoel is het mogelijk om praktisch alle onderdelen aan de stoel te kunnen verstellen. Hierdoor kun je de vrachtwagenstoel volledig aanpassen aan jouw lichaam en houding, wat er voor zorgt dat je ook in deze perfecte zithouding blijft zitten. Vooral als je veel op de weg zit, is er niets zo erg als een stoel die slecht zit en waar je rugklachten van krijgt. Dit is ook het belangrijkste aan ergonomische vrachtwagenstoelen. Je rug, je bekken, je benen en zelfs je armen en polsen worden door de stoel ondersteund. Hierdoor zal je geen lichamelijke klachten ontwikkelen en kun je ook langdurige afstanden volhouden zonder noodzakelijkerwijs te moeten stoppen om je benen te strekken.

RECARO_C_6000_01

RECARO C 6000

De ergonomische vrachtwagenstoelen van BCS Europe

RECARO heeft een tweetal uitstekende ergonomische vrachtwagenstoelen in het assortiment die het de vrachtwagenchauffeur gemakkelijk en comfortabel maken.

RECARO C6000

De RECARO C 6000 mag geen stoel meer genoemd worden, maar is een fauteuil voor in de vrachtwagen en de touringcar. Met het luchtgeveerde onderstel zit de chauffeur op een hoogte die in negen standen is te verstellen. Tal van onderdelen zijn verstelbaar, zoals rugleuning, armsteunen en bekkenondersteuning. Voor de koude winterdagen is de stoel voorzien van stoelverwarming en in de stoel is uiteraard een driepuntsgordel geïntegreerd. De gehele stoel is bedekt met een neutrale zwarte slijtvaste stof die in elke cabine past.

 

RECARO C 7000

RECARO_C_7000_01

RECARO C 7000

De RECARO C 7000 is de uitgebreide versie van de RECARO C 6000. De stoel is betreffende het design nog meer aangepast aan de eisen van deze tijd en er zitten nog meer instelmogelijkheden op. De rugleuning bevat brede zijwangen die op hun beurt weer verstelbaar zijn. Ook de zitting heeft verstelbare zijwangen. Chauffeurs die veel last van hun schouders hebben, kunnen veel baat hebben bij de verstelbare schouderondersteuning. De stoel is voorzien van een klima pakket: een verwarming in twee standen in de rug en de zitting. Tevens heeft de stoel ventilatie. De stoel zelf is uitgevoerd in stijlvol zwart leder in combinatie met 3-D mesh stof, deze stof ventileert zeer goed en is daardoor optimaal voor het klima pakket.

BCS Europe kent de behoeftes van de vrachtwagenchauffeur

Ervaar je als vrachtwagenchauffeur rug- of nekklachten door langdurig zitten? Dan zit je waarschijnlijk niet in een vrachtwagenstoel die bij jou lichaam past. Een ergonomische vrachtwagenstoel maakt je werkzaamheden leuker, meer ontspannen en vooral gezonder. Wil je meer weten over ons assortiment ergonomische vrachtwagenstoelen? Vraag een prijsopgave aan of neem contact met ons op via +31 (0)226 745010, via info@bcs-europe.nl of het contactformulier voor meer informatie over onze ergonomische vrachtwagenstoelen.

Geplaatst op 13-05-2019