In een ergonomische autostoel van BCS Europe zit je gezond en dus goed. Helder en simpel is dat de strekking van dit artikel. Maar jij wilt het naadje van de kous weten. Wat dan het verschil is tussen gewone autostoelen en een ergonomische autostoel. Hoeveel effect het nu werkelijk heeft op je gezondheid. En waarom de ergonomische autostoelen van BCS Europe de beste keuze zijn. De antwoorden lees je hieronder.

Zitten is het nieuwe roken

Een verminderde bloeddoorstroming, druk op je stuitbeen, tintelende benen of juist beenkramp, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, hoofdpijnen. Allemaal klachten die gerelateerd zijn aan het zitten. Dat we op kantoor regelmatig de benen moeten strekken is wel bekend. Ook de bureaustoel staat vaak afgesteld op de juiste hoogte en zithouding. Vreemd dat we daar bij autostoelen veel minder op letten. Terwijl je in autostoelen staat blootgesteld aan hoge snelheden, trillingen, zijwaartse krachten en je bovendien tijdens een autorit niet kunt opstaan of wisselen van positie.

Ergonomische autostoelen tegenover standaard autostoelen

Standaard autostoelen zijn ontworpen om zittend de auto te bedienen. Het is een functioneel product dat geen rekening houdt met de gezondheid van de gebruiker. Ja, mensen met langere benen kunnen de autostoel naar achteren schuiven en vaak is het mogelijk de autostoel in een ligstand te plaatsen voor een dutje. De ergonomische autostoelen van BCS Europe zijn ontwikkeld met gezondheid en veiligheid als hoogste prioriteit.

Ondersteuning en bewegingsvrijheid

Comfortabel zitten staat voorop bij BCS Europe. De bestuurder is aan de ene kant goed ondersteund en ervaart aan de andere kant maximale bewegingsvrijheid om alle handelingen goed en veilig te kunnen uitvoeren. Omdat iedereen anders is, zijn ergonomische autostoelen aan te passen aan de persoonlijke behoeften. Naar gelang je beenlengte kun je het zitvlakgedeelte aanpassen, een lendensteun vult de holte in je onderrug en voorkomt lage rugpijnen. Autostoelen die ergonomisch zijn ontwikkeld voorkomen klachten en verminderen bestaande klachten. Het is dus geen verrassing dat je in een ergonomische autostoel van BCS Europe ook veiliger achter het stuur plaatsneemt.

Autostoelen voor je comfort, welzijn en veiligheid

Autostoelen heb je in alle soorten, maten en prijsklassen. Bij de aanschaf van een auto zijn de autostoelen hoogstwaarschijnlijk niet doorslaggevend voor de aankoop. Je kijkt naar de kilometerstand, de conditie van het motorblok, het verbruik en het aangrijppunt van de koppeling. Als de bekleding op de autostoelen er (nog) acceptabel uitziet, is dat vaak voldoende. Aan goed en gezond zitten, wordt nauwelijks aandacht besteed. En dat terwijl je alles van een auto kunt vervangen, maar jij maar één, onvervangbaar lichaam hebt. Een lichaam dat niet gemaakt is om te zitten maar om in beweging te zijn. Bekijk hier het gehele assortiment ergonomische autostoelen.

Het belang van gezonde autostoelen is groot voor je comfort, welzijn en veiligheid tijdens het rijden. Natuurlijk wil jij zelf ervaren wat een ergonomische autostoel van BCS Europe voor je doet. Kom gerust langs bij één van onze dealer of vraag vrijblijvend een offerte aan. Daarnaast kan je ons ook altijd bellen op telefoonnummer +31 (0)226 745010 of mailen naar e-mailadres info@bcs-europe.nl.

Vraag hier een passing op locatie aan

Bekijk hier alle ergonomische autostoelen…