Wil je een bootstoel kopen voor op je nieuwe of gebruikte boot? Dan is het belangrijk om de juiste stoel te kiezen. Er is veel aanbod aan bootstoelen en het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Welke boot stoelen geschikt zijn voor op jouw boot, is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is het belangrijk dat de boot stoelen passen bij jouw lichaam, en dat ze verzet kunnen worden naar verschillende zitposities als meerdere personen met de boot varen.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de functie van de boot stoelen. Komen ze achter het stuur te staan of wordt het de bijvaarder stoel? Hier is ook de locatie van de stoel belangrijk. Komt hij onder een beschermde overkapping te staan of wordt hij blootgesteld aan weer en wind? Tot slot is ook het type boot van belang bij het zoeken naar een stuurstoel voor de boot. De bootstoelen op een vissersboot worden anders gemonteerd dan stoelen die op een motorboot komen te staan. De verschillende eisen en type boot stoelen die BCS Europe aanbiedt worden hieronder uiteengezet.

Bekijk hier alle bootstoelen van BCS Europe…

Functie van de bootstoel

Als eerste vraag je je natuurlijk af waarvoor je de boot stoelen gaat gebruiken. Ben je op zoek naar een stuurstoel voor je boot? Dan ben je aan het goede adres bij de RECARO Pacific. Deze hybride constructie is ontwikkeld voor de ultieme combinatie van functionaliteit en comfort. De boot stoelen zijn slank en sportief vormgegeven, waardoor ze uitermate geschikt zijn als stuurstoel voor een motorboot.

Locatie van de bootstoel

De locatie van de boot stoelen is vanzelfsprekend ook van groot belang. Staat de stoel buiten? Dan moet hij beschermd zijn tegen weer en wind. In dat geval is het aan te raden een kijkje te nemen naar de RECARO Atlantic Outdoor. Deze bootstoel is uitermate geschikt voor de open boot, omdat de lederen bekleding bestand is tegen alle weersomstandigheden. De witte skai bekleding met blauwe bies geven een luxe uitstraling aan de bootstoel. Daarnaast zijn ook de rugleuning en de armleuning manueel verstelbaar.

De andere boot stoelen van RECARO zijn te bestellen met verschillende soorten bekleding. Er is keuze uit stof, leder en kunstleder. Voor plaatsing als stuurstoel op een open boot is het aan te raden te kiezen voor een van de twee laatste opties. Ook indien de bootstoel geplaatst wordt onder een overkapping, is hij nog vatbaar voor wind en regen. In dit geval is het ook niet aan te raden een bootstoel met stoffen bekleding te plaatsen.

Type boot

Verschillende type boten vragen om verschillende boot stoelen. Bij een vissersboot is het aan te raden om de bootstoel te plaatsen op een roterende draaischrijf. Wil je een snelle stuurstoel kopen voor een raceboot? Dan is de X-Craft Navy, de ultrasterke Jockeyseat, een aanrader. De schokdemper is heel simpel met de vingertoppen te bedienen en dankzij de aluminium constructie is het een hele lichte bootstoel. De X-Craft Competition boot stoelen zijn speciaal ontworpen voor de offshore powerboat raceteams. Ook deze boot stoelen weren de schokken dankzij het verende frame, waardoor de boot sneller gaat en de bestuurder meer controle heeft.

Ergonomische eisen aan de bootstoelen

Wil je een ergonomisch comfortabele stuurstoel voor je boot, waar je urenlang in kan zitten zonder last te krijgen van je rug of nek? Dan is de RECARO Atlantic LT een goede oplossing. Deze boot stoelen zijn voorzien van een elektrische rugleuninginstelling en een elektrische lendensteun. Ook de zijondersteuning van de rug is elektrisch instelbaar. De hoofdsteun is manueel uitschuifbaar en het zitvlak is manueel te verlengen. De armleuningen zijn opklapbaar en daarnaast is de stoel voorzien van zitvlakverwarming en ventilatie. Ook de RECARO Atlantic X, met gelijkwaardige kwaliteiten, biedt dankzij zijn comfortabele rugleuning en diep zitkussen met hoge zijsteunen dezelfde ergonomische ondersteuning.

Interesse in de bootstoelen van BCS Europe of op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met BCS Europe via 0226-745010 of info@bcs-europe.nl.

Bekijk hier alle bootstoelen…