Rugproblemen-doktor-aanwijzingNaast de Scandinavische landen en Duitsland loopt Nederland voorop in het ontwikkelen van een gezonde werkomgeving. Mede door de Nederlandse wetgeving zorgen werkgevers voor een gezonde werkomgeving. Ergonomische bureaustoelen, in hoogte verstelbare bureaus, RSI beschermingsmiddelen, allemaal om uitval door lichamelijke klachten te voorkomen.
Ook de auto industrie doet er alles aan om het de automobilist makkelijk en comfortabel te maken. Hierbij wordt ook veel aandacht aan de autostoel geschonken. Gemiddeld vormen de stoelen 8-10% van de kostprijs van een auto en het gros van de automobilisten is tevreden over zijn/haar stoel.
Het gegeven dat u onze site bezoekt geeft echter al aan dat u niet tevreden bent met uw autostoel.

Met zijn jarenlange ervaring zegt manueel- en fysiotherapeut Martin Blokker hierover:

Zitten het nieuwe roken? Met roken kan je stoppen! Stoppen met werken is geen optie en dus zaak om er verstandig mee om te gaan.

De wervelkolom is tot grote prestaties in staat. Zo kunnen gewichtsheffers gewichten tot meer dan 200 kilogram stoten zonder consequenties. Deze belasting wordt echter gelijkelijk verdeeld over de tussenwervels. Bij een statische belasting als zitten in een onjuiste houding zorgt de aanhoudende druk echter voor verplaatsing van water in de tussenwervel, waardoor het collageen sneller kan vervormen. De afstand tussen de wervels en de sturing in de facetgewrichten is na langdurig statisch zitten verstoord. Beweging leidt dan tot ongemak dat door wisselende zithoudingen kan worden voorkomen. Bij veroudering wordt de tussenwervel dunner en bevat minder water en de elasticiteit neemt af. De oudere tussenwervel gedraagt zich als een stugge, weinig vervormbare structuur. De mate van beweegbaarheid neemt dan steeds verder af.

Rugprobleem-roodDoor gebruik te maken van een stoel die op vele manieren instelbaar is kan er tijdens een lange rit gemakkelijk even van houding worden veranderd. Bij een elektrisch aangedreven stoel is dit nog sneller te realiseren.

Neem derhalve gerust contact op, dan kijken we samen of wij uw klachten tot een minimum kunnen beperken.

Vraag hier een passing op locatie aan