Tal van banen worden zittend uitgevoerd. Zitten is voor de mens altijd al een natuurlijke rustpositie geweest. Echter, wanneer een taak herhaaldelijk voor lange tijd zittend wordt uitgevoerd, treden er bijna onvermijdelijk klachten op en verandert rust in ongemak. Comfort en ergonomie zijn dan niet meer enkel bijkomstigheden maar een vereiste.

Een oplossing in comfort en ergonomie is de 24 uur stoel. Deze stoelen worden doorgaans gebruikt in de drie ploegen van acht uur, verspreid over de 24 uur die een dag telt. 24 uurs stoelen zijn speciaal ontworpen om mensen een ergonomische zithouding, langdurig comfort en functionaliteit te bieden. Het grote verschil met ‘normale’ stoelen, is dat de 24 uurs stoelen heavy duty zijn uitgevoerd, waardoor ze extra sterk zijn voor langer en zwaarder gebruik.
De mate van ondersteuning van het lichaam kan persoonlijk worden aangepast om de optimale wijze van zitten te garanderen.

Bekijk hier alle 24 uurs stoelen…

Waarom een 24 uurs stoel?

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een onjuiste zitpositie gezondheidsklachten met zich meebrengt, laat staan langdurig zitten. Deze klachten wilt u natuurlijk verminderen maar nog liever voorkomen. 24 uurs stoelen zorgen voor een individueel juiste zitpositie. Daarnaast brengen de stoelen langdurig comfort met zich mee.

Duurzaamheid is ook een belangrijke pijler. De bureaustoelen zijn zó ontworpen dat ze duurzaamheid kunnen garanderen. De kussens zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen inzakken en de bekleding is beter bestand tegen slijtage.

Wanneer is een 24 uurs stoel de oplossing?

24 uurs stoelen kunnen te allen tijde worden toegepast maar zijn noodzakelijk in de volgende werkvelden:

  • Meldkamer/noodcentrale
  • Controlekamer
  • Cameratoezicht
  • 24-uurs receptie
  • Kwaliteitstoezicht

We spreken in deze werkgebieden onder andere over noodzaak omdat traditionele bureaustoelen tekortkomen als het gaat om ergonomie. In dergelijke situaties voert men langdurig belangrijke taken uit, dus wilt u natuurlijk gezondheidsklachten voorkomen. Kortom: daar waar herhaaldelijk langdurig wordt gezeten, is een 24 uurs stoel een noodzaak en een oplossing.

Het veelzijdige aanbod 24 uur stoelen van BCS Europe

Er bestaan vele mogelijke oplossingen op het gebied van 24 uur stoelen. RECARO heeft over het algemeen de smallere stoelen in het assortiment. De Iron Horse Big & Tall daarentegen is een stuk breder. Dit is een robuust model met onder meer een goede ondersteuning van uw nek en hoofd, ergonomische armsteunen (op 4 manieren in te stellen) maar ook lederen bekleding. Ook hebben we stoelen van Throna, zoals de Throna K24, een 24 uurs stoel met een hoofdsteun die op drie manieren instelbaar is en verschillende bekledingsmogelijkheden heeft.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van 24 uurs stoelen die wij aanbieden. BCS Europe is merkonafhankelijk, wat betekent dat er ook gekozen kan worden voor een combinatie van de verschillende merken stoelen, waarbij het grote voordeel is dat je maar met één aanspreekpunt en leverancier te maken hebt voor al je typen stoelen. Heeft een van de 24 uurs stoelen uw interesse gewekt? U kunt te allen tijde een prijsopgaaf aanvragen of contact met ons opnemen via de contactmogelijkheden die onderaan de pagina staan vermeld.

Interesse in een 24 uurs stoel? Neem contact op met BCS Europe!

Met ons assortiment bieden wij u meerdere oplossingen aan die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw werkomstandigheden (zowel werkgever als -nemer) als het gaat om zitten. Heeft u een 24 uurs stoel gezien naar uw smaak? Vraag dan een prijsopgave aan en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ook wanneer u niet zeker weet of uw huidige situatie een 24 uurs stoel nodig heeft, kunt u ons contacteren. We kijken samen met u naar de juiste toepassing bij u op de werkvloer, om ook uw toekomstige werkdagen van ongemak naar comfort te transformeren. BCS Europe biedt daarom de mogelijkheid om de stoelen op proef te komen zetten, zodat uw werknemers de stoelen zelf kunnen testen en ervaren. Hierbij kunt u goed de verschillen per merk stoel naast elkaar zien en daarop uw keuze baseren. Vraag een proefplaatsing aan of neem contact met ons op door te bellen naar +31 (0)226 745010 of te mailen naar info@bcs-europe.nl.

Bekijk hier alle 24 uurs stoelen…