Autostoel voor de reservebank? BCS Europe heeft het!

Als je naar een voetbalwedstrijd kijkt en de camera zoomt in op de dug-out, zie je tegenwoordig (in tegenstelling tot vroeger) de spelers zitten op een losse autostoel. Vroeger zag je de spelers op een bank in de dug-out zitten (en was de selectie te groot. zaten zij zelfs op tuinstoelen naast de dug-out). Tegenwoordig is een reservebank dus vaak gemaakt van losse stoelen. Hiervoor maakt men gebruik van ergonomische stoelen die normaal in een auto zitten.

Waar komt het idee voor autostoelen als reservebank vandaan?

Waarom men tot deze misschien verrassende keuze is gekomen is, heeft alles te maken met de Duitse club F.C. Kaiserslautern. De trainer van deze ploeg had vaak last van rugproblemen. Nadat men in eerste instantie een autostoel, die bedoeld was voor een sportauto, naast de bank had gezet, is dit later in de gehele dugout geplaatst.

Niet alleen de Duitse voetbalclubs hebben dit overgenomen, tegenwoordig zie je de autostoelen in stadions wereldwijd in de dug-out staan. De autostoelen die je hier ziet, zijn bijna altijd van het gerenommeerde merk RECARO. Bij het WK, EK en de Champions League is de autostoel langs het veld niet meer weg te denken. Een aantal clubs die de autostoelen van RECARO als reservebank gebruiken zijn bijvoorbeeld Real Madrid, Borussia Dortmund, Ajax, PSV, Anderlecht en KAS Eupen.

Een misschien niet zo bekend verhaal rond deze stoelen is dat in het verleden de trainer van FC Twente regelmatig opsprong om zijn ongenoegen te uiten richting de wedstrijdleiding. Omdat hij zelf vond dat hij als trainer zich beter moest beheersen hebben zij als grap zelfs de gordel gemonteerd op de stoel.

Dugout RECARO stoelen

Voordelen van RECARO autostoelen als reservebank

Waarom willen wij je nu wijzen op het gebruik van deze stoel voor de reservespelers? Er zijn een aantal voordelen die je geniet wanneer je kiest voor RECARO stoelen. Ten eerste is het beter voor spelers die moeten invallen of die gewisseld worden als ze in een stoel zitten die op de juiste plekken je lichaam ondersteunt. Iedereen zal zeggen dat als je achter je bureau werkt het belangrijk is dat je een goede stoel hebt, waarom zou je dat voor spelers die misschien 90 minuten stilzitten dan niet doen? Er wordt niet voor niets gezegd dat het langdurig zitten bedreigend is voor de gezondheid. Door het zitten in de dug-out te verbeteren qua comfort zullen de spelers frisser zijn als ze moeten invallen en zullen de wisselspelers het minder erg vinden om de wedstrijd vanuit de dug-out af te kijken in plaats van direct onder de douche te gaan.

Het tweede voordeel van de racekuipen in de dug-out is de uitstraling die je krijgt voor de club. Het idee dat je oog hebt voor het welzijn van je spelers op de bank doordat je voor hun prima zitplaatsen regelt, zal de uitstraling van professioneel omgaan met de sport vergroten. Denk je eens in dat een club als Ajax nog een houten bankje zou hebben, dat is toch onvoorstelbaar?

Daarnaast bestaat er nog een groot voordeel voor de sponsoren van een club. De reservebankstoelen van BCS Europe zijn ook te bedrukken met het logo van een sponsor, waardoor zij een extra reclame-uiting hebben. Dit is voor de sponsoren ook goedkoper dan bijvoorbeeld een reclame-uiting via LED borden. Reservebankstoelen van RECARO gaan namelijk minimaal 5 jaar mee, dus als de club niet van sponsor wisselt heeft de sponsor van de club elke thuiswedstrijd automatisch een aantal keer per wedstrijd zijn reclame-uiting in beeld in de vorm van het logo op een reservebankstoel. Dit drukt ook weer de kosten in de aanschaf van de reservebank voor de club, omdat dit dan in samenwerking met de sponsor aangeschaft kan worden.

Neem contact op met BCS Europe voor de mogelijkheden

Hoewel het misschien vreemd klinkt autostoelen langs de lijn, is het absoluut een aanrader in het huidige voetbal. Natuurlijk snappen wij dat je nu misschien zelf ook wel meer info wilt over reservebanken of stadionstoelen voor jouw club of team. BCS Europe levert autostoelen van RECARO voor uw reservebank in elke kleur en met de gewenste logo’s. We helpen u graag om de juiste keuze te maken voor de wisselspelers zodat jij je bezig kan houden met het voetbal. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, bel ons via +31 (0)226 745010 of mail ons via info@bcs-europe.nl!

Geplaatst op 02-04-2019