Back to the eighties met de RECARO Classic Line

Herbeleef de gouden jaren van de klassieke race-auto’s met de nieuwe Classic Line van RECARO. Niemand maakt klassieke autostoelen zoals het team van Frank Beermann dat kan. Scheur door de bochten met een ergonomische autostoel die aanvoelt als een tweede huid, zoals Walter Röhrl dat deed in de hoogtijdagen van de racekunst.

Op de Retro Classics in Duitsland stonden drie autostoelen die het hart van elke oldtimerliefhebber sneller deden slaan. Ze stonden voor de drie gloednieuwe modellen van de RECARO Classic line. Het bedrijf dat de originele stoelen in klassieke auto’s uit de jaren tachtig plaatste, herintroduceren nu versies van het traditionele ontwerp: drie ervan om exact te zijn!

We gaan terug naar de jaren tachtig; de jaren waarin Walter Röhrl over de racebaan scheurde, de jaren waarin vrouwen nog in bikini op motorkappen zaten en de jaren waarin autostoelen eruit zagen zoals ze eruit horen te zien. Klassiek, maar elegant. Ruw, maar comfortabel. Deze eigenschappen zijn nu ook terug te vinden in de drie nieuwe modellen van de RECARO Classic Line, het vertrouwde bedrijf dat zorgt voor een perfect aanvulling op je klassieke auto-interieur.

De ontwerpen van RECARO komen niet enkel voort uit vluchtige modetrends, maar staan in dienst van hun functionailteit en esthetiek. Het team van Frank Beermann is al jarenlang verantwoordelijk voor het industriële design. Het team staat bekend om haar tijdloze ontwerpen, maar met de RECARO Classic Line gaan ze nog een stapje verder. Het exclusieve leder wordt op een duurzame manier geproduceerd. Ambachtslieden zetten de RECARO-stempel op elke stoel: fijne naden, prachtige bekleding en een perfecte afgewerkte autostoel.

RECARO CLASSIC LX en LS

De RECARO LX en LS weerspiegelen het uitstekende ontwerp van de RECARO stoelen uit de jaren 80, hierdoor zijn deze RECARO stoelen een perfecte aanvulling voor de klassieke auto maar ook voor de huidige interieurs. RECARO heeft deze klassieke stoelen naar het veiligheidsniveau van vandaag de dag gebracht en elke stoel voldoet aan de hoogst mogelijke normen van afwerking stijl, individueel comfort en ergonomisch zitten.
De RECARO Classic LX heeft een verlengbare zit en biedt ventilatie middels het materiaal dat is gebruikt. Daarnaast kan de rugsteun volledig worden ingeklapt voor een goed bereikbare achterbank. Daarnaast heeft de stoel lendensteunen, rugsteunen en een verstelbare hoofdsteun voor een ergonomische zit.

Als je graag door scherpe bochten scheurt, heb je een goede zijsteun nodig. De RECARO LS autostoelen zijn dan voor jou gemaakt. De sportieve zijsteunen in de rugleuning geven je de ondersteuning die je nodig hebt voor een goede en veilige zit tijdens het autorijden. Verdere features van de RECARO Classic LS zijn de aan te passen zitdiepte van de stoel en dichte hoofdsteunen.

RECARO CLASSIC POLE POSITION (ABE)

Wie maakt er nu betere autostoelen voor je klassieke wagen dan het merk dat de originele klassieke autostoelen vroeger maakte? Juist, RECARO! Naast de RECARO Classic LX en LS, heeft RECARO ook het traditionele ontwerp van de Pole Position (die werd geplaatst in de Porsche 964 RS) gebruikt om de Classic Pole Postion (ABE) te creëren. Met deze stoel hoef je niet meer te kiezen tussen authenthiciteit of moderne veiligheidsvoorschriften. Met zijn tijdloze vorm en klassieke vintage bekleding past deze stoel zelfs in de meest sportieve autointerieurs. De Pole Position biedt uitstekende ‘body support’, waardoor het voelt alsof je ‘in’ de stoel zit, in plaats van ‘op’ de stoel. De stoel voelt daarnaast luxueus aan, omdat er gebruik gemaakt wordt van premium materialen en jaren vakmanschap.

Interesse in de RECARO Classic LX, LS of Pole Position? Neem dan contact op met BCS Europe via 0226-745010 of info@bcs-europe.nl voor meer informatie.

Geplaatst op 30-06-2020